Onze reis naar the big apple

Mei 2020 zou mijn grootste droom zijn uitgekomen: de 10-daagse reis naar New York. Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen waarom die reis is gecancelled en mijn droom in duigen viel.

Gezonde portie bad luck

Geloof het of niet, maar ik heb het voorspeld dat onze reis naar New York niet door zou gaan op het moment dat we het boekten in de eerste week van 2020. Op dat moment hadden we nog niets gehoord over COVID-19, maar toch zei iets in mij: het gaat niet door. En dat komt niet doordat ik een zesde zintuig heb, maar dat komt door het feit dat het nogal vaak voorkomt dat dingen waar ik écht naar uit kijk, niet door kunnen gaan. Een gezonde portie bad luck noem ik het. Zo is de pessimist in mij ontstaan en zo behoed ik mijzelf voor grote teleurstellingen.

Storm in een glas water

Op het moment dat COVID-19 in het nieuws kwam, was mijn eerste gedachte: weer een storm in een glas water. Totdat in maart het nieuwsbericht naar buiten werd gebracht dat president Trump de grenzen wilden sluiten. Shit.

Elke week die voorbij ging maakte steeds meer duidelijk dat dit alles behalve een storm in een glas water was. Tóch gingen mijn vriend en ik er heel naïef vanuit dat we dan wel in 2021 konden gaan. Er kan veel in een jaar gebeuren toch? Helaas hadden we het mis en bleven de grenzen voor het grootste deel van 2020 en 2021 gesloten.

Tot er in oktober 2021 iets magisch gebeurde: de grenzen zouden in november weer open gaan. Kijk, dat biedt mogelijkheden! We besloten meteen een datum te prikken voor onze reis. Echter stond onze november- én decembermaand al helemaal volgeboekt, dus is het de eerste week van januari geworden. Van een 10-daagse reis zijn we afgeschaald naar een 9-daagse reis, maar dat mag de pret niet drukken. Nu fingers crossed en hopen dat het dit keer wel door kan gaan.

Wordt ongetwijfeld vervolgd.