Een klein wondertje

Ondanks dat het gepland was, heeft het ons leven toch wel -op een positieve manier- op zijn kop gezet: ik ben zwanger van mijn eerste kindje! Mijn vriend en ik zitten al maanden op een babyblauw wolkje en we zijn niet van plan om hier op korte termijn vanaf te komen.

Super stabiel

Al heel lang heb ik een kinderwens, maar we wilden er pas aan beginnen wanneer we er écht klaar voor waren. Met een hele planning in mijn hoofd heb ik altijd geroepen dat ik pas een kind wil wanneer we zijn verhuisd naar onze nieuwbouwwoning welke pas in 2023 klaar is. Maar deze zomer vroeg ik me af: waarom eigenlijk? Waarom wil ik per se wachten tot we verhuisd zijn?

Een echte goede reden kon ik niet echt bedenken. Ons leven, woonsituatie, relatie en inkomen zijn allemaal super stabiel. Mijn vriend en ik hebben er dus veel over gepraat, nagedacht en uiteindelijk het weloverwogen besluit genomen om het te laten gebeuren, mocht het ons gegund zijn tenminste. We besloten ons er daarom ook niet te focussen.

Stroomversnelling

Maar: het was in één keer raak. Hierdoor kwamen mijn vriend en ik in een soort van stroomversnelling. Van vriendje en vriendinnetje zijn we nu opeens papa en mama to be en houden we ons nu bezig met hele andere zaken dan een half jaar geleden. Gek, hoe je leven in zo’n korte periode gewoon totaal kan veranderen.

It’s a boy!

Eigenlijk verklapte ik het al in de eerste alinea (babyblauw wolkje..), maar ik maak het graag nog even wat duidelijker: we zijn in verwachting van een lief klein jongetje! En dat betekent dat we voor een grote uitdaging stonden: het bedenken van een naam. Van meisjesnamen hadden we er bij wijze van wel 20 op de plank liggen, maar een jongensnaam kiezen vonden we écht lastig. Het heeft echt tot de helft van mijn zwangerschap geduurd totdat dé naam in mijn hoofd popte. Toen ik de naam voorstelde aan Julius, kreeg ik meteen de reactie: “Ja! Dit is ‘m!”

En nu is het wachten, wachten en nog eens wachten. In de lente van 2022 mogen wij onze kleine man voor het eerst écht ontmoeten. Ik heb er zin in.